logo fungi5
Σύνδεση Εγγραφή

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Create an account

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Name *
Username *
Password *
Verify password *
Email *
Verify email *
Captcha *
 • slider_pic_01c.jpg
 • slider_pic_01d.jpg
 • slider_pic_02b.jpg
 • slider_pic_03b.jpg
 • slider_pic_04b.jpg
 • slider_pic_05.jpg
 • slider_pic_07.jpg
 • slider_pic_07b.jpg
 • slider_pic_08.jpg
 • slider_pic_09.jpg
 • slider_pic_10.jpg
 • slider_pic_11.jpg
Η φιλοσοφία μας

Διανύουμε μια εποχή που ο κόσμος αναζητά νέες εμπειρίες και γεύσεις και εμείς από την πλευρά μας προσφέρουμε υπηρεσίες που στηρίζουν την αειφόρο ανάπτυξη και τον ήπιο τουρισμό 12 μήνες τον χρόνο. Με 40 χρόνια εμπειρίας εξασφαλίζουμε αξέχαστες μανιταροεξορμήσεις και τρουφοκυνήγια σε συνδυασμό με την υψηλή γαστρονομία που προσφέρει απλόχερα η μητέρα φύση μέσω της τροφοσυλλογής.
Οι άνθρωποι κυρίως στις αστικές περιοχές έχουν ανάγκη από στιγμές χαλάρωσης και γευσιγνωσίας. Η εξειδικευμένη ομάδα του Νεκτάριου Φιλιππόπουλου ιδρυτή της FungiHellas, προσφέρει ταξίδια σε δάση και λίμνες με αγνώριστους βιότοπους για περισσότερους. Τα σεμινάρια για την τροφοσυλλογή ξεκινάνε με οδηγίες συλλογής, ταυτοποίησης και πάντα με τους απαραίτητους κανόνες ασφαλείας τους οποίους εξηγούμε στους συμμετέχοντες. Πρέπει να κατανοήσουμε ότι η φύση μας προσφέρει ότι χρειαζόμαστε για να επιβιώσουμε αρκεί να το κάνουμε με ήθος και μέτρο.
Στην FungiHellas στηρίζουμε την φύση και την υγιεινή διατροφή μέσω της αρχαίας μεθόδου της τροφοσυλλογής. Στο κατάστημά μας θα βρείτε άγρια μανιτάρια από όλες τις μεριές της Ελλάδας, σπάνιες τρούφες και προϊόντα πολυτελείας με τρούφα και αποξηραμένα μανιτάρια έως άγρια χόρτα και εργαλεία για τροφοσυλλογή.

King oyster

Εκτύπωση
Τιμή πώλησης 15,00 €
Τιμή / λ.:
Περιγραφή

Συστηματική ταξινόμηση
Phylum (Συνομοταξία) : Basidiomycota
Class (Ομοταξία) : Agaricomycetes
Order (Τάξη) : Agaricales
Family (Οικογένεια): Pleurotaceae
Genus (Γένος) : Pleurotus
Species (Είδος) : P. eryngii

Ελληνική ονομασία
Πλευρώτους ο Ερυγγίος
Κοινές ονομασίες: Λαγουδαφτί, Λαγαφτί, Φτίτσι, Αγκαθομανίτης, Αγκαθίτης

Χαρακτηριστικά
Το καπέλο του έχει διάμετρο από 3-15 εκατοστά, το σχήμα του είναι μεταβλητό συνήθως είναι αρχικά ημισφαιρικό, κυρτό αργότερα σχεδόν επίπεδο και τελικά χωνιόμορφο με ελαφρά γυριστή περίμετρο που παραμένει και στα ώριμα καρποσώματα. Έχει χρώμα συνήθως γκρίζο-καφετί, σκούρο καφέ και πιο σπάνια ανοικτό-κρεμ έως λευκωπό, είναι λείο ή ελαφρά χνουδωτό, συχνά με ενσωματωμένες σκουρόχρωμες ίνες.
Τα ελάσματα είναι αρκετά κατερχόμενα, αρχικά λευκά, με γκριζωπούς τόνους στην ωριμότητα.
Το πόδι είναι συνήθως έκκεντρο, μερικές φορές κυρτό, με μυκήλιο στη βάση, αρχικά λευκό και ωχρό-γκριζωπό κατά την ωριμότητα.
Η σάρκα είναι λευκή, σκληρή, με ευχάριστη οσμή και γλυκιά γεύση.
Το αποτύπωμα των σπόρων έχει χρώμα λευκό.

Εμφανίζεται
Το συχνό, εξαιρετικά νόστιμο, Pleurotus eryngii Πλευρώτους του ερυγγίου, καρποφορεί όλο το χρόνο κυρίως το φθινόπωρο, σε ομάδες, παρασιτικά στις ρίζες γαϊδουράγκαθου, του γένους Eryngium ή άλλων σκιαδανθών, σε λιβάδια, αγρούς και σε βοσκοτόπια. Πλέον καλλιέργεια και στη χώρα μας με μάλλον καλά αποτελέσματα.